НАУКОВО - ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА





«Козацькими шляхами Одещини» : відкрита лекція

27 вер. 2024
До Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва

   27 вересня 2024 р., напередодні Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва, на базі науково-педагогічної бібліотеки відбулася відкрита лекція «Козацькими шляхами Одещини», яку провела Олена Бачинська, доктор історичних наук, професор, зав. кафедри історії України та спеціальних історичних дисциплін Одеського національного університету імені І. І. Мечникова.

  У своїй лекції Олена Анатоліївна відзначила ключові події історії козацтва Південної України, та Одеси зокрема, вплив козаків на подальший розвиток міста. Вона однією з перших досліджувала питання перебування дунайського козацтва на території межиріччя Дністра та Дунаю у XIX ст., довела існування і показала роль українського козацтва Південної та Лівобережної України у подіях XIX ст. – так званої «післякозацької доби», чим заповнила прогалину у вітчизняній історіографії. Сьогодні українці відчувають велике прагнення проникнути до власних витоків, відкрити для себе сторінки історії рідного міста.

  Ми вітаємо захисників і захисниць, які ціною власного життя боронять Україну, бережуть покій і дарують надію на наше вільне і  щасливе майбутнє. Ви довели, що ви є гідними нащадками українського козацтва!





Новини


1 жовт. 2024
«Мужність, честь, сила та відвага»
Електронна книжкова виставка до Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва

30 вер. 2024
Подаруй книгу
Акція до Всеукраїнського дня бібліотек

27 вер. 2024
«Козацькими шляхами Одещини» : відкрита лекція
До Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва

Всі новини