НАУКОВО - ПЕДАГОГІЧНА БІБЛІОТЕКА





«Мужність, честь, сила та відвага»

1 жовт. 2024
Електронна книжкова виставка до Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва

    День захисника і захисниці України! Це – свято спадкоємності героїчних традицій нашого народу, сили духу і мужності, відданості своїй Вітчизні і гордості за її ратну славу. З цим святом співпадає святкування Дня українського козацтва. Для запорожців це свято було храмовим, адже у центрі козацької твердині завжди стояла Покровська церква. Саме на Покрову козаки проводили загальновійськову Раду, де переобирали кошового отамана і старшину.

   Історія українського козацтва – це одна з найвеличніших сторінок життя українського народу. В найтяжчі часи іноземного поневолення козаки виступали справжніми захисниками рідної землі, оборонцями віри, моралі та державницьких традицій України. З огляду на традиції та глибокий історичний зміст, день захисника України ми відзначаємо 1 жовтня, як символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, як пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і захищає її зараз, коли на східних територіях України йде боротьба за незалежність і суверенітет.

До дня захисника і захисниць України та Дня українського козацтва в науково-педагогічній бібліотеці ОАНО підготовлено електронну кижкову виставку «Мужність, честь, сила та відвага», що висвітлює мужність та героїзм наших воїнів.

Ми повинні розуміти, як важко нашим воїнам знаходитися далеко від своїх родин і друзів, як важко кожного дня переживати смертельні ризики та втрати побратимів. Ми повинні показувати нашим захисникам нашу підтримку, повагу та віру.

 

Посилання  /uploads/editor/11739/633271/news_88/files/kozactvo_2024_.pdf





Новини


1 жовт. 2024
«Мужність, честь, сила та відвага»
Електронна книжкова виставка до Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва

30 вер. 2024
Подаруй книгу
Акція до Всеукраїнського дня бібліотек

27 вер. 2024
«Козацькими шляхами Одещини» : відкрита лекція
До Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва

Всі новини